Cagrosept – dezynfekcja powierzchni w przemyśle spożywczym
Zalecany do dezynfekcji maszyn, urządzeń i narzędzi w piekarniach, cukierniach, zakładach mięsnych oraz pozostałych gałęziach przemysłu spożywczego, opakowań transportowych, wnętrz samochodów do przewozu żywności, chłodni, lodówek, zamrażarek itp. sprzętu gospodarstwa domowego.
Posiada pozwolenie Ministra Zdrowia nr 3069/07 z dnia 6.02.2007 r. na obrót produktem biobójczym.
Preparat uzyskał pozytywną opinię Zespołu Rzeczoznawców Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Ułatwia spełnienie wymagań systemów HACCP, GMP i GHP.
Preparat nie stwarza istotnego zagrożenia dla środowiska (etanol ulega całkowitej biodegradacji).
Cagrosept upraszcza technologię odkażania – pozwala wyeliminować po dezynfekcyjne spłukiwanie wodą.
Może kontaktować się z przetwarzaną żywnością.
Chroni odkażone powierzchnie przed wtórnym zakażeniem jeszcze długo po dezynfekcji.
Pojemność:
pojemnik 0,45L z atomizerem oraz kanister 5L.
Cagrosept jest to roztwór 70% spirytusu (alkoholu etylowego) i dodatków wspomagających skuteczność wykonywanych zabiegów dezynfekcyjnych.